O udruženju

Udruženje "Eskulap"

Udruženje zdravstvenih radnika i saradnika Republike Srbije "Eskulap" je dobrovoljna, nevladina, strukovna organizacija, organizovana radi ostvarivanja ciljeva u oblasti promovisanja medicinske struke i edukacije svih profila zdravstvenih radnika i saradnika. Svojim stručnim radom, edukacijama i aktivnostima težimo da kako kroz teorijska tako i praktična znanja, iskustva iz svog delokruga rada ta znanja proširimo sa ciljem pružanja što kvalitetnije zdravstvene nege.
Sve aktivnosti su u svrhu praćenja savremenog razvoja profesije.Uvek u službi zdravstvenih radnika i saradnika

Osnovali smo se 19.01.2018. godine u interesu struke. Kroz svoje programske aktivnosti i jasne ciljeve, saradnju sa drugim asocijacima težimo rešavanju važnih pitanja u interesu profesije.

Kontinuiranim edukacijama želimo da podignemo nivo znanja u oblasti našeg delokruga rada. Unapređenje profesije u cilju pružanja zdravstvene nege po najvišim standardima od strane najkompetentnijih, edukovanih zdravstvenih radnika i saradnika.

Rekli su o nama

 • Mevludin Babajić
  Udruženje zdravstvenih radnika i saradnika Republike Srbije ,,Eskulap” su prepoznala udruženja iz regiona. Zadovoljstvo i čast je što je Udruženje ,,PULS” BIH potpisnik memoranduma o međusobnoj saradnji i što ćemo zajednički raditi na unapređenju sestrinstva i naše profesije kroz različite vidove edukacija i razmene iskustava . Samo saradnjom, zajedničkom vizijom i prevazilaženjem sličnih problema i situacija idemo u korak sa vremenom i postajemo inovativni i savremeni.
  Mevludin Babajić
  predsednik udruženja ,,PULS”
 • Prim.dr Dragana Trifunović Balanović
  Nemoguće je pomenuti Udruženje zdravstvenih radnika i saradnika Republike Srbije ,,Eskulap” a ne osetiti pripadnost.Osnivači udruženja su Vam kolege, saradnici i prijatelji. Tu su da diskretno podsete da su uz Vas, rade upravo ono što se radi u porodici. Oni osluškuju svoju struku, svoje članstvo. Spojili su iskustvo i mladost, prošlost i budućnost u surovoj sadašnjosti. Pronalaze načine da svojoj struci daju značaj i mesto u društvu koje medicinskim sestrama ali i svim zdravstvenim saradnicima pripada. Ja kao lekar i njihov saradnik im se na tome od sveg srca zahvaljujem i divim. Oni vole svoju profesiju, ostaju dosledni profesionalci u ovim vremenima odgovarajući svim aspektima struke, nauke ali i svim ljudskim vrednostima naročito dobroti i empatiji. Oni povezuju i uvažavaju a ne razjedinjuju i omalovažavaju. Zahvaljujem im se na postojanju, radu, organizovanim stručnim skupovima i želim im da ih svake godine bude što više.
  Prim.dr Dragana Trifunović Balanović
  Direktor DZ ,,Zvezdara”
 • Mr sc ph spec Vukica Kocić-Pešić
  Opredeljenost da stiču nova znanaja, da istražuju radnu praksu, da koriste kompetencije svojih članova za usavršavanje budućih generacija zdravstvenih profesionalaca  je prepoznatljivost rada udruženja ESKULAP. Dostići vrh profesije,okupiti kolege sa vizijom i znanjem je pobednička formula da se promoviše profesija i unapređuje briga za pacijente kao krajnji cilj rada udruđženja ESKULAP.
  Mr sc ph spec Vukica Kocić-Pešić
 • Spec.Str.m.s. Slavica Filipović
  Želim da izrazim svoje zadovoljstvo  i uputim Vam čestitke  za formiranje   stručno-profilskog Udruženja zdravstvenih radnika i saradnika Republike Srbije ,,Eskulap’’. Takođe, izražavam zahvalnost za ukazano mi poverenje kao saradniku, i uvažavanje moje institucije i menadžmenta Doma zdravlja Valjevo, za  aktivno  učešće i prisustvo u Udruženju ,,Eskulap’’, od dana njegovog osnivanja , kroz sve  stručne skupove: Simpozijum, Kongres, Forume. Izuzetno je zadovoljstvo , mada i očekivano, da je Udruženje zdravstvenih radnika i saradnika Republike Srbije ,,ESKULAP’’ za kratko vreme ,  postalo veoma  prepoznatljivo na profesionalnoj sceni Republike Srbije, prema kvalitetu, nivou i organizaciji stručnih skupova koji su do sada realizovani, od njegovog osnivanja. Ovim putem zelim da Vam uputim želje za uspešan rad i još bolje rezultate, koje ćemo zajedno nadam se postizati ,  na polju struke i profesije Zdravstvenih radnika i saradnika Republike Srbije, u budućim danima i godinama koji su pred nama!
  Spec.Str.m.s. Slavica Filipović
  Dom zdravlja Valjevo
 • Živana Vuković Kostić
  Udruženje zdravstvenih radnika i saradnika Republike Srbije ,,Eskulap,, je autonomna i slobodna organizacija koja je osnovana iz prepoznate potrebe medicinskih sestara i tehničara za djelovanjem, povezanim zajedničkim interesima, motivima i ciljevima.Obezbeđuje specifične usluge koje služe njihovim članovima da lakše, brže i kvalitetno dođu do znanja i vještina potrebnih za obavljanje profesionalne djelatnosti.
  Jedno od osnovnih ljudskih prava je pravo na izbor, tako i ovdje medicinske sestre imaju pravo da izaberu mjesto i organizaciju u kojoj će postizati i proširivati svoje neformalno obrazovanje. Medicinske sestre i tehničari imaju pravo na slobodu mišljenja i govora, pravo da iskažu svoj stav, daju mišljenje i komentare po određenom pitanju i učestvuju u kreiranju određenih politika organizacije. Ovde se realizuju društveno korisne aktivnosti u skladu s potrebama ciljne grupe.
  Živana Vuković Kostić
  predsednica Udruženja medicinskih sestara,tehničara i babica Republike Srpske
Najavljujemo